En Passant witte wijn

15.50

En Passant witte wijn. Een heerlijke witte wijn van wijndomein En Passant. Gemaakt van druiven geoogst in Landschapsperk Borsele. De witte wijn is gemaakt van Souvignier Gris.  Wijn met Passie gemaakt. Een Zeeuws streekproduct.

Wilt u iets bestellen uit onze catalogus? Bel ons of mail ons.
Kijk voor onze contactgegevens op onze contactpagina

Art.nr.: 7435109232206 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

En Passant witte wijn. Een heerlijke wijn. Gemaakt van druiven geoogst in Landschapsperk Borsele. De witte wijn is gemaakt van Souvignier Gris.

...


Er is gekozen voor de Souvignier Gris druif.  Souvignier Gris is een gris wat wil zeggen een roze/rode druif. Deze druif  is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Bronner. De Souvignier Gris heeft een dikke schil en is hierdoor resistent tegen schimmels. Dit maakt het mogelijk om de trossen lang te laten hangen, soms zelfs tot in november wanneer dit nodig is voor de rijping. Qua smaak laat de druif zich het best vergelijken met een kruidige Pinot Gris. Voor de witte wijn worden de druiven eind oktober geoogst. Hierdoor is deze milder in de zuren. Bovendien komt deze met eigen suikers aan 12 tot 13% alcohol.

Proefnotities.
De En Passant witte wijn heeft een fruitig boeket, met tonen van tropisch fruit en lyché.  Zo heb je een mooi volle wijn met een krachtige afdronk.

De wijn wordt gerijpt op roestvrijstalen vaten.

Zeer geschikt voor het drinken bij met name vis gerechten. En past ook bij mosselen.

De En Passant Wit is misschien een wat minder bekende. Maar zeker geen mindere wijn. De kwaliteit is ook bij deze Zeeuwse wijnboer van groot belang.  Veel lezers kennen deze wijn.
En dan terug denken aan een dat heerlijke glaasje wijn van En Passant.

Het wijndomein de Toffe peer, ligt aan de dijk met de wel passende naam Weltevredendijk.

De wijnen van de Toffe Peer zijn ook Zeker Zeeuws gecertificeerd.

Naast de “En passant witte wijn” is er ook de “En Passant rosé“.

Ook een overheerlijke wijn in onze winkel de Kleine Schorre Rivaner.

Zeeuwse streekproducten eerlijk en heerlijk.  Zeeland bekent om zijn grote verscheidenheid aan Streekproducten. Uitlopend van Zeeuwse bieren, Zeeuwse sappen, Zeeuwse wijnen en nog veel meer Zeeuwse producten.  Daarbij is de Zeeuwse zon een grote hulp. Zeeuwse zon zee en zaligheid. Streek producten waar Zeeland goed in is.


Extra informatie

Gewicht 1.1 kg
Zeeuwse Streekproducten

Wijn

Andere suggesties…