Rondleidingen in de klompenmakerij

Vanwege de Corona kunnen wij nog geen rondleidingen geven. Zodra dit mogelijk is zal dit op de site te lezen zijn.

Wil jij een keer een rondleiding in een klompenmakerij? Alleen, met je gezin, met je familie of een paar vrienden of vriendinnen? Kom gezellig langs en neem een kijkje in onze klompenmakerij. In de zomermaanden hebben we vaste tijden voor bezoekers om een kijkje te nemen in de klompenmakerij. Je kunt je van tevoren aanmelden of gewoon aanschuiven bij een groep. De rondleidingen gaan in groepen van ongeveer 15 personen.

Als je zelf met een groep wil komen kan dit natuurlijk ook! Wij hebben de mogelijkheid om rondleidingen voor groepen in de klompenmakerij te geven. Dit is een mooie optie als je samen met familie, vrienden of collega’s wil komen. De rondleidingen voor groepen gaat vanaf minimaal 6 personen en mag tot ongeveer 15 personen groot zijn. De kosten voor een groepsrondleiding bedragen € 50,00. Je kunt met ons een afspraak maken welke dag en welk tijdstip jij langs wil komen voor een rondleiding in onze makerij.

 

Wat maakt kijken in onze klompenmakerij zo leuk?

Een rondleiding bij klompenmakerij Traas een stukje cultuur en historie beleven. We laten je zien hoe de klomp van stam tot klomp wordt gemaakt. Zagen, frezen, boren en wat al niet meer. Onze klompenmaker vertelt de daarbij passende verhalen en informatie. Hij weet dit met alle enthousiasme over te brengen door de passie voor zijn vak.

Zeker als je van cultuur, techniek of historie houdt is het leuk en interessant om een rondleiding te volgen in onze klompenmakerij, maar ook als je van hout of klompen houdt is dit een leuke ervaring. Je ziet hoe een boomstam van populieren- of wilgenhout in schijven wordt gezaagd met een speciale zaag voor bomen. Die schijven worden weer in klompenbroodjes gezaagd en dit worden uiteindelijk onze klompen. Zo zijn er nog veel meer machines die al 60 jaar of ouder zijn die je te werk ziet gaan. Tijdens de rondleiding kan je de klompenmaker alles vragen over zijn vak en over klompen.

Nog nooit op klompen gelopen?  Wie de klomp past trekke hem aan.

 

Reserveer nu jouw moment om te komen kijken in onze klompenmakerij! 

Vanwege de Corona kunnen wij nog geen rondleidingen geven. Zodra dit mogelijk is zal dit op de site te lezen zijn.

In juli en augustus geven we elke woensdag rondleidingen. Dit doen we om 11:00 en om 14:00 uur. Groepsrondleidingen zijn mogelijk op dinsdag tot en met zaterdag. Dit kan op tijden dat de winkel geopend is. Tijdens onze openingstijden kunt u ook zelf een kijkje komen nemen.

Meld je van tevoren aan om zeker te zijn van een plekje voor de rondleiding. Je kunt anders de pech hebben dat de groep al vol zit. Je kunt ons mailen of bellen om een afspraak te maken. We hopen jullie binnenkort te mogen begroeten voor een rondleiding in onze klompenmakerij!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30

Zaterdag van 09:00 – 16:00