Rondleiding klompenmakerij Traas

5.00

Rondleiding klompenmakerij Traas. Beleef en ervaar het vak van machinaal klompen maken. Een kijkje in de keuken van de klompenmaker.

Wilt u iets bestellen uit onze catalogus? Bel ons of mail ons.
Kijk voor onze contactgegevens op onze contactpagina

Art.nr.: 80190000 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Rondleiding klompenmakerij Traas

Wil jij een rondleiding in de klompenmakerij? Alleen of met je gezin? Familie of een paar vrienden en vriendinnen? Dat kan lees verder op de pagina.
Uniek om een rondleiding te krijgen in een bedrijf dat nog dagelijks klompen maakt.

...

Zomaar een kijkje nemen.

Wil je geen rondleiding. Maar wel een kijkje in de klompenmakerij nemen. Dat kan uiteraard ook.
Tijdens de openingstijden ben je het hele jaar welkom. Je kunt bijna altijd een kijkje nemen in de klompenmakerij. Maar  dan kun je alleen zien wat de klompenmaker op dat moment aan het doen is. En krijg je geen uitgebreide uitleg.
Verder kun je ook een video bekijken. Daar op kun je het hele proces zien.
Meld je in de winkel. Daar vertellen we je wat er mogelijk is.

Reserveer voor een individuele rondleiding.

Ben je alleen. Of met een gezin, of klein groepje
In juli en augustus geven we ook individuele rondleidingen. En wel op de woensdagen. Dit doen we dan om 10:30 maar ook om 14:00 uur.
Echt een aanrader. Ben je alleen, met je familie of vrienden. Dan is dit een perfecte mogelijkheid. Je kunt je van tevoren aanmelden of gewoon aanmelden op de klompenmakerij. Van te voren reserveren voorkomt teleurstellingen.
De rondleidingen gaat in groepen van maximaal 15 personen. Reserveer hier

Rondleiding voor groepen

Als je met een groep wilt komen kan dit natuurlijk ook!  Dat is wel een mooie optie om samen met familie, vrienden of collega’s op stap te gaan.
De rondleidingen in de klompenmakerij voor groepen is vanaf minimaal 6 personen. En daarbij mag  de groep tot maximaal 15 personen groot zijn.
Is je groep groter? Dan kunnen we de groep in 2 of 3 groepen splitsen.
De kosten van een groepsrondleiding bedragen € 50,00. Maak een afspraak, welke dag en welk tijdstip je langs wil komen.
Reserveren voor een rondleiding in de  klompenmakerij kan ook online.

Rondleidingen kunnen het hele jaar door geboekt worden!

De klompenmaker verteld over de klompen.

De klompenmaker verteld dan over hoe hij de klompen maakt. Daarbij prachtig een paar blokken hout laat veranderen in een paar klompen.
En de klompenmaker kan je het hele verhaal vertellen in het Nederlands. Maar ook in het Duits. Verder kan de rondleiding ook in het Engels. Uiteraard is de rondleiding ook in het Zeeuws mogelijk.

Wat maakt kijken in onze klompenmakerij zo leuk?

Een rondleiding in de klompenmakerij Traas. Dat is niet allen Immatreelerfgoed,maar ook een historie beleving. Ook laat de klompenmaker zien hoe hij de klomp maakt van stam tot klomp. Zagen, frezen, boren en wat al niet meer.
Onze klompenmaker vertelt de daarbij  verhalen en informatie over de klompen. Hij weet dit met enthousiasme over te brengen. En daarbij merk je ook de passie voor zijn vak.

Hou je van cultuur, techniek of historie

Zeker als je van cultuur houdt. Of van techniek. Als je van een stukje  historie houdt is een rondleiding in de klompenmakerij ook leuk. Maar ook leerzaam.
Het is echt interessant om een rondleiding te volgen in onze klompenmakerij.  Vooral ook als je van oude machines houdt. Een mooie en leuke ervaring.
Ook zie je hoe de klompenmaker de boomstam in schijven zaagt.  Bovendien gebeurd dat wel met een speciale bomen zaag. Vervolgens zaagt de klompenmaker daar weer  klompenbroodjes van. Uiteindelijk veranderen die dan weer in klompen. Zo zijn er om de klomp te maken nog veel machines nodig.  Deze machines zijn al 60 jaar of ouder. Uiteraard zie je de machines bij de rondleiding in de klompenmakerij werken.

Tot slot, nog nooit op klompen gelopen? Wie de klomp past trekke hem aan.

Wanneer een rondleiding in de klompenmakerij

Het hele jaar door.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30

Zaterdag van 09:00 – 16:00


Extra informatie

Gewicht 0.01 kg