Rondleidingen

Rondleidingen in de klompenmakerij

Een rondleiding in de klompenmakerij. Wil jij een keer een rondleiding in de klompenmakerij?  Alleen, of met je gezin, met je familie. Of een paar vrienden of vriendinnen? Misschien met colleges? Kom gezellig langs en neem een kijkje in onze klompenmakerij. Verder zijn er in de zomermaanden vaste tijden voor bezoekers om een kijkje te nemen in de klompenmakerij, doormiddel van een rondleiding. Je kunt je van tevoren aanmelden.  De rondleidingen gaan in groepen van maximaal 15 personen.

Wil je geen rondleiding.

Wil je geen rondleiding. Maar wel een kijkje nemen. Uiteraard kan dat ook. Tijdens de openingstijden ben je welkom. Je kunt bijna altijd een kijkje nemen in de klompenmakerij. Je kunt dan alleen zien wat de klompenmaker aan het doen is.
Je kunt ook een video bekijken. Daar op kun je het hele proces zien.

Reserveer voor individuele rondleiding.

In juli en augustus geven we elke woensdag rondleidingen. Dit doen we om 10:30 en om 14:00 uur. Echt een aanrader. Ben je alleen, met je familie of vrienden. Dan is dit een perfecte mogelijkheid.
De klompenmaker verteld dan over hoe de klompen gemaakt worden. Maar laat ook zien  de hout blokken veranderen in houten klompen. Echt prachtig een paar blokken hout te zien veranderen in een paar klompen. En dat in een paar minuten
En de klompenmaker verteld zijn verhaal, indien nodig,  in het Nederlands, of Duits.  Maar ook kan de rondleiding in het Engels. Uiteraard in het Zeeuws is de rondleiding ook mogelijk.

Rondleiding voor groepen

Als je zelf met een groep wilt komen kan dit natuurlijk ook! Daarbij is er de mogelijkheid een rondleidingen voor groepen in de klompenmakerij. Dit is een leuke optie als je samen met familie, vrienden of collega’s wil komen. De rondleidingen voor groepen gaat vanaf minimaal 6 personen en mag tot ongeveer 15 personen groot zijn. De kosten voor een groepsrondleiding bedragen € 50,00. Je kunt met ons een afspraak maken welke dag en welk tijdstip jij langs wil komen voor een rondleiding in onze makerij.

 

Waarom is de klompenmakerij zo leuk?

Een rondleiding bij klompenmakerij Traas een stukje cultuur en historie beleven. We laten je zien hoe de klomp van stam tot klomp wordt gemaakt. Zagen, frezen, boren en wat al niet meer. Onze klompenmaker vertelt de daarbij passende verhalen en informatie. Hij weet dit met alle enthousiasme over te brengen door de passie voor zijn vak.

Vind je cultuur, technief of historie leuk?

Zeker als je van cultuur, techniek of historie houdt. Dan is het leuk en interessant om een rondleiding te volgen in onze klompenmakerij.  Maar ook als je van hout of klompen houdt is dit een leuke ervaring. Je ziet hoe een boomstam van populieren- of wilgenhout in schijven wordt gezaagd. Uiteraard met een speciale zaag voor bomen. Dan die schijven weer in klompenbroodjes gezaagd. En uiteindelijk onze klompen. Zo zijn er nog veel meer machines die al 60 jaar of ouder zijn.  Die nodig zijn om mooie klompen te maken.

Alles weten over klompen?

Tijdens de rondleiding kun je de klompenmaker alles vragen. Over zijn vak en over natuurlijk ook over de klompen. Al meer dan 50 jaar ervaring. al 50 jaar passie voor de klomp. En bevlogen met klompen. Daar verteld de klompenmaker graag over.

Nog nooit op klompen gelopen?  Wie de klomp past trekke hem aan.

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30

Zaterdag van 09:00 – 16:00