Vermeersen Smoot IPA bier

2.10

Vermeersen Smooth IPA bier. Een onvolprezen heerlijk Zeeuws Smooth IPA bier Vermeersen.  Die bij de kenner op zijn “toe doe” lijst moet staan.  Inhoud 33 cl.  Alcohol 6.5 %. Een van de Vermeersen bieren met het Zeker Zeeuws® keurmerk . India Pale Ale zijn zeer populaire bieren.

Op voorraad

Art.nr.: 8600007 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Vermeersen Smoot IPA bier.  Uiteraard ook dit is weer een bier voor de liefhebber. Een onvolprezen Zeeuws Vermeersen IPA bier. Afkomstig uit de brouwerij  Vermeersen in Hulst. Bovendien een mooi India Pale Ale  bier waar de kenner van geniet. Smooth IPA Vermeersen is een Zeker Zeeuws streekproduct.
...

Vermeersen

Al in de 17 eeuw werd dit bier uit Engeland naar India verscheept. Omdat het bier bijna een half jaar onderweg was. Zodoende deden de brouwers meer hop in het bier. Dat zorgde er wel voor dat het een hoger alcohol percentage had. Want een IPA heeft vaak een percentage van 7% of meer.

Dit is wat Vermeersen zelf verteld over zijn Bier: Vermeersen Smoot IPA bier is de lokale versie van het van oorsprong Engelse India  Pale Ale.  Dit  type verwierf deze naam. Doordat het met z’n hoge hop bitterheid beter bestand was tegen de lange (ook voor bier) uitputtende zeereis naar de Engelse koloniën. De Smooth IPA is in lijn met de principes van brouwerij Vermeersen gebrouwen; op de eerste plaats moet het bier smakelijk en in balans zijn. Daarom bij voorkeur zonder al te veel exotische ingrediënten.  Ook heeft brouwer  het vertrouwen dat de gist, nadat het voldoende rust gegund is, de subtiele smaken ontwikkelt die het bier bijzonder maken.

Maar naast de Vermeersen Smoot IPA bier,  is er voor de liefhebber ook de  Illabefactus Autopous 33 cl
Nog een heerlijke IPA is de Dutch Bargain IPA. Een IPA met een eigen beleving.

Productinformatie

Type: India Pale Ale
Extractgehalte stamwort: 16 gr Plato
Alcohol percentage: 7%
Kleur: 14 EBC
Bitterheid: 40 EBU

Zeeuwse streekproducten

Zeeuwse streekproducten eerlijk en heerlijk.  Zeeland bekent om zijn grote verscheidenheid aan Streekproducten. Uitlopend van Zeeuwse bieren, Zeeuwse sappen, Zeeuwse wijnen en nog veel meer Zeeuwse producten.  Daarbij is de Zeeuwse zon een grote hulp. Zeeuwse zon zee en zaligheid. Streek producten waar Zeeland goed in is.

 


Extra informatie

Gewicht 0.4 kg
Zeeuwse Streekproducten

Bieren