Klompen

Onze klompen zijn enkel nog te verkrijgen in onze
klompenwinkel aan de Westdijk 3 4451 RD Heinkenszand.

Op onze site kunt u het assortiment bekijken. Nog vragen bel ons 0113 561438

TIP: Klompen kopen met de juiste maat meet de lengte van je voet + 0.5 cm. Dan kan het bijna niet missen voor de juiste maat.
Maatwijzer klompen

...

Klompen kopen bij Klompenmakerij Traas

Klompen kopen bij klompenmakerij Traas. Klompenmakerij Traas is een begrip in Zeeland. Als het gaat om het prachtige houten schoeisel. Zowel naturel, als geschilderd in vele kleuren en maten. Waarbij de gele klompen met zwarte bies de meest traditionele zijn. Op de kap zie je de zwarte lijnen met de rood gekleurde V vorm, waar je onze  klompen van Klompenmakerij Traas aan herkent.  Voor de liefhebber ook in vele andere kleuren. Maar dan is de bies wit. Belangrijk is onze pasvorm van het goede voetbed, wat voor de meesten een vertrouwd gevoel geeft.

Klompenmakerij Traas, al vele jaren de plaats waar service staat als een huis. Tevredenheid van klanten is ons doel.

Klompen met kwaliteit

Het hout dat gebruikt wordt voor het maken van de klompen is het begin van kwaliteit. Maar ook het voetbed is van groot belang en dat past bij klompenmakerij Traas. Met een zool die de juiste dikte heeft. Een goede vorm van de kap is ook belangrijk. Dit voor een goede drukverdeling van de wreef aan de kap.
De maat die bij ons nog altijd in halve centimeters is, terwijl deze bij veel andere klompenmakers tegenwoordig in hele centimeters gaat, is erg belangrijk voor het vinden van de juiste maat. Dan nog maar te denken aan altijd dezelfde maten wat betreft breedte en hoogte.

Ook de dikte van de zool is erg belangrijk voor de juiste pasvorm. De dikte van de zool is bij volwassen maten wel 3 centimeter. De klompen van Klompenmakerij Traas zorgen er voor dat je altijd droge voeten hebt, ook bij nat weer. Kwaliteit koop je bij de vakman.

Zeeuwse klompenmakers

Klompenmakerij Traas is de enige machinale klompenmakerij in Zeeland. Het hout voor dit Zeeuwse schoeisel, komt uiteraard uit Zeeland. Liefst uit de omgeving van Heinkenszand. Daarvoor gebruiken we populieren die zo ongeveer 40 jaar de Zeeuwse wind, zilte lucht en zon hebben doorstaan. En zo garant staan voor een goede kwaliteit van hout. Dan is het mooi dat de bomen soms op een steenworp afstand van onze klompenmakerij gerooid worden. Zeeuwse houten klompen van Zeeuws hout, dát is een Zeker Zeeuws product. En inderdaad de klompen zijn een officieel gecertificeerd Zeker Zeeuws product. En dat is iets waar we trots op zijn.

De wat zwaardere kwaliteit hout, zorgt voor een langere levensduur. Zo heb je meer kilometers loop plezier op de klompen. En bovendien geen natte voeten.

Zeeland klompen

En om het helemaal Zeeuws te maken zijn er ook de houten klompen met een blauwe rand aan de zool en het wapen van Zeeland op de kap. Deze zijn alleen bij klompenmakerij Traas te verkrijgen.

Verschillende modellen houten klompen

Er zijn verschillende soorten modellen van prachtig hout schoeisel. Ten eerste hebben we natuurlijk de traditionele, ook wel hoge klompen genoemd. Deze zijn helemaal van hout, ook de kap.

Verder hebben we ook de nog de lage klomp, ook wel de trip klomp genoemd.  Deze hebben in plaats van de houten kap een leren kappen of riempjes op de wreef. Qua pasvorm en voetbed zijn deze gelijk aan de traditionele klomp.

Als laatste hebben we ook nog de vrouwen- of damesklompen. Vrouwenklompen waren vroeger erg rank van vorm. Deze zijn ook lichter van gewicht door de dunne zijkanten.

Streekproducten

In onze winkel vind je nog veel meer Zeeuwse streekproducten. Producten die  op Zeeuwse bodem zijn gemaakt. Zoals wijn, bier, sappen en nog veel meer.

Rondleiding

Wil je zelf zien hoe klompen worden gemaakt kunt u een rondleiding reserveren door de klompenmakerij.

Klompen, natuurlijk goed.

Uiteraard is het goed voor je voeten om op houten klompen te lopen. Veel steun aan je voet met een goed voetbed. Maar ook geen zweetvoeten, het hout neemt het transpiratie vocht op.

Welkom

Welkom in onze klompenwinkel Westdijk 3 4451 RD Heinkenszand.


Toont alle 13 resultaten

Toont alle 13 resultaten