Klompen

TIP: Voor de juiste maat meet de lengte van je voet + 0.5 cm. Dan kan het bijna niet missen voor de juiste maat klompen.
Gratis omruilen!

...

Klompen bij Klompenmakerij Traas

De klompen van klompenmakerij Traas zijn een begrip in Zeeland. Als het gaat om houten klompen. Zowel naturel klompen, als geschilderd in vele kleuren. Waarbij de gele klompen de meest traditionele klompen zijn. Met op de kap de traditionele print, waar je de klompen van klompenmakerij Traas aan herkent.  Voor de liefhebber ook in vele andere kleuren. De houten klomp met een goed voetbed, wat voor de meesten een vertrouwd gevoel geeft. Al vele jaren de plaats waar service staat als een klomp.

Klompen met kwaliteit

Het hout dat gebruikt wordt voor het maken van de klompen is het begin van kwaliteit. Maar ook het voetbed van de klompen is van groot belang en dat past bij klompenmakerij Traas. Houten klompen met een zool die de juiste dikte heeft. Een goede vorm van de kap van de hout klomp is ook belangrijk. Dit voor een goede drukverdeling van de wreef aan de kap.
De maat van de houten klompen, die bij ons nog altijd in halve centimeters is, terwijl deze bij veel andere klompenmakers tegenwoordig in hele centimeters gaat, is erg belangrijk voor het vinden van de juiste maat. Dan nog maar te denken aan altijd dezelfde maten wat betreft breedte en hoogte.

Ook de dikte van de zool is erg belangrijk voor de juiste pasvorm. De dikte van de zool is bij volwassen maten wel 3 centimeter. De klompen van Klompenmakerij Traas zorgen er voor dat je altijd droge voeten hebt, ook bij nat weer. Kwaliteit koop je bij de vakman.

Zeeuwse klompenmakers

Klompenmakerij Traas is de enige machinale klompenmakerij in Zeeland. Het klompen hout voor Zeeuwse klompen, komt uiteraard uit Zeeland. Populieren die zo ongeveer 40 jaar de Zeeuwse wind, zilte lucht en zon hebben doorstaan. En zo garant staan voor een goede kwaliteit van hout voor de klomp. Het hout wordt soms op een steenworp afstand van onze klompenmakerij gerooid. Zeeuwse houten klompen van Zeeuws hout, dát is een Zeker Zeeuws product. En inderdaad de klompen zijn een officieel gecertificeerd Zeker Zeeuws product.

De wat zwaardere kwaliteit klomp hout, zorgt voor een langere levensduur van de klompen. Zo heb je meer kilometers loop plezier op de klompen!

En om het helemaal Zeeuws te maken zijn er ook de houten klompen met een blauwe rand aan de zool en het wapen van Zeeland op de kap.

Verschillende modellen houten klompen

Er zijn verschillende soorten modellen van onze klompen. Ten eerste hebben we natuurlijk de traditionele houten klompen, ook wel hoge klompen genoemd. Deze klompen zijn helemaal van hout, ook de kap.

Verder hebben we ook de nog de lage klomp, ook wel de trip klompen genoemd. Dit is heel klomp met een hele andere vorm. Deze klompen hebben kappen of riempjes op de wreef in plaats van een houten kap. Qua pasvorm en voetbed zijn deze klompen gelijk aan de traditionele klomp.

Als laatste hebben we ook nog de vrouwen- of damesklompen. Vrouwenklompen waren vroeger erg rank van vorm. Deze klompen zijn ook lichter van gewicht door de dunne zijkanten.

Klompen, natuurlijk goed.


Toont alle 13 resultaten

Toont alle 13 resultaten