van Ton oud Hollandse mosterd

2.50

van Ton oud Hollandse mosterd. Staat bekend om zijn voortreffelijke smaak. Maar ook omdat ze ambachtelijk bereid is. De Oud Hollandse mosterd is een pittige grove mosterd. De mosterd zit in een sierlijk kraalpotje. Met een inhoud van 150 gram.

Op voorraad

Art.nr.: 85148021 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

van Ton oud Hollandse mosterd. Zoals de naam al aangeeft een mosterd naar Oud-Hollands recept.  Ambachtelijk recept van Ton. Een grove mosterd.  Met in de mosterd gekneusde mosterd zaadjes.

[sc.dots]

Ton’s Oudhollandse mosterd is een pareltje uit het assortiment van Ton. Een pittige mosterd. Maar wel met een verfijnde smaak.

Deze mosterd wordt nog ambachtelijk gemaakt bij Ton in Zierikzee. Ook weer een Zeeuws streekproduct met kwaliteit.

Nog een heerlijke mosterd is de Zeeuwse mosterd.

De basis van mosterd is Mosterdzaad, olie, azijn en kruiden. En juist de kruiden maken de speciale smaak aan de mosterd.
Welke kruiden er precies in van Ton oud Hollandse mosterd zitten, is voor ons een vraag . Maar voor Ton een weet.

Hoe kweken ze  Mosterdzaad. Als de mosterdplanten de zomer hebben gebloed. Dan oogsten ze de zaadjes in het najaar. Daarbij  komt dat het ze bijna overal kunnen kweken.  Als het mosterdzaad is geoogst dan kunnen de zaadjes drogen. Zijn ze gedroogd dan is de volgende stap. Ze malen of kneuzen voor de mosterd. Fijn of grof poeder . Dat heeft weer te maken met het soort mosterd. maar de basis is water, azijn en smaakstoffen. Dan mengen tot  het een pasta is. Bij grove mosterd zie je de zaadjes nog in het potje zitten.