Vermeersen bieren

Vermeersen bieren staan bekend als een goede kwaliteit. Een brouwerij waar het vakmanschap en de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Alle bieren zijn gecertificeerd Zeker Zeeuws.
...


Zoals in alle steden in de Middeleeuwen waren er in Hulst veel brouwerijen. De meeste brouwerijen heten toen brouwers. In de binnenstad van Hulst was een klooster dat bewoond door Franciscaner monniken, de Minderbroeders.

In 1821 richten de heren Neyt en Fassaert bierbrouwerij de Halve Maan. op. Een deel van deze verdedigingswerken hete “halve Maan”. De brouwerij dankt naam “Halve Maan” aan de vestingswerken van Hulst.

De brouwerij gebouwd op de gewelven van een oud Franciscaner klooster. Sinds 1915 is de brouwerij een Naamloze Vennootschap. Aanvankelijk brouwde men er het Hulster Monnikenbier, naar de bewoners van dit klooster. Pas in 1908 zag het Java bier het levenslicht. Het Java bier was een lichtere versie (door de jaren varierend van 3,5 tot 5% alcohol) van het Hulster Monnikenbier die door toevoeging van een zeer oude Lambic haar volle karakter kreeg.
Maar het brouwen van het Hulster Monnikenbier sis uiteindelijk gestaakt. In de jaren vijftig van deze eeuw herintroduceerde men het bier onder de naam “Dobbele Java”. Ook het Weener Export, Lux Extra Lager en het Halve Maan Pilsener is toen op de markt gebracht. In 1972 is de brouwerij afgebroken en maakte plaats voor nieuwbouw.

Vermeersen bieren zijn echte Zeeuwse streekproducten.

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten