Vermeersen bieren

Vermeersen bieren staan bekend als een goede kwaliteit. Een brouwerij waar het vakmanschap en de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Alle bieren zijn gecertificeerd Zeker Zeeuws.
...

Vermeersen bieren

Vermeersen heeft een ruim assortiment aan bieren. Daarvan hebben wij er 13 soorten in ons assortiment.
Van Vermeersen Enkel, tot Vermeersen IPA. Een brouwerij met mooi verhaal.

Vermeersen Enkel bier

Bier met een mooie lichtgele kleur. Daarbij is het ook een helder volmout bier. Verder ook bier met een volle schuimkraag. Dit aangenaam gehopte ondergistingsbier, heeft een verfrissende smaak.  Zoals je dit van een  traditionele dorstlesser kan verwachten. Gewoon een heerlijk Enkel bier.

Vermeersen Zeeuws Blond

Een mooi klassiek blond bier met een heldere kleur.  Speciaal gebrouwen op verzoek van afnemers van de brouwerij. Eerst werd het gebrouwen als een melange van tripel en Pilsener. Later heeft het bier een geheel eigen receptuur gekregen. Daarbij maakt het deel uit van het vaste assortiment. Natuurlijk past deze Blond in het vaste assortiment van brouwerij Vermeersen.

Vermeersen Dubbel XX

Vermeersen Dubbel was voorheen bekend als Dobbele Java zoals het vanaf de jaren 50′ genoemd werd. Het bestond al onder de naam “Hulster Monnikenbier” dat al voor 1821 in het klooster in de binnenstad van Hulst gebrouwen werd. Later is op de ruïnes van een deel van dit klooster Vermeersen gebouwd. Het is een donker bier van 6,5%. Op het oorspronkelijke etiket is dan ook een pater te zien die zich tegoed doet aan een glas van dit monnikenbier. De donkere kleur en de volle smaak worden gevormd door het gebruik van caramelmouten, Kandijsuiker en vloeibare caramel. Saaz en Brewers Gold hop geven Dobbele Java die typische bitterheid. Dobbele Java hoort uit een kelkglas op kamertemperatuur (van ‘t schap) te worden.

Hulst stad van brouwerijen

Zoals in alle steden in de Middeleeuwen waren er in Hulst veel brouwerijen. De meeste brouwerijen heten toen brouwers. In de binnenstad van Hulst was een klooster dat bewoond door Franciscaner monniken, de Minderbroeders.

In 1821 richten de heren Neyt en Fassaert bierbrouwerij de Halve Maan. op. Een deel van deze verdedigingswerken hete “halve Maan”. De brouwerij dankt naam “Halve Maan” aan de vestingswerken van Hulst.

Brouwerij gebouwd op klooster gewelven.

De brouwerij gebouwd op de gewelven van een oud Franciscaner klooster. Sinds 1915 is de brouwerij een Naamloze Vennootschap. Aanvankelijk brouwde men er het Hulster Monnikenbier, naar de bewoners van dit klooster. Pas in 1908 zag het Java bier het levenslicht. Het Java bier was een lichtere versie (door de jaren varierend van 3,5 tot 5% alcohol) van het Hulster Monnikenbier die door toevoeging van een zeer oude Lambic haar volle karakter kreeg.
Maar het brouwen van het Hulster Monnikenbier sis uiteindelijk gestaakt. In de jaren vijftig van deze eeuw herintroduceerde men het bier onder de naam “Dobbele Java”. Ook het Weener Export, Lux Extra Lager en het Halve Maan Pilsener is toen op de markt gebracht. In 1972 is de brouwerij afgebroken en maakte plaats voor nieuwbouw.

Vermeersen bieren zijn echte Zeeuwse streekproducten.

Toont alle 13 resultaten

Toont alle 13 resultaten